Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Thajská stir-fry zelenina s rýží a tofu 4-5 porcíAsijský styl rychlého osmažení ve wok pánvi; touto dobrůtkou ovoníte celý dům. 3 pol. lžíce olivového/lískového 3 stroužky česneku, nakrájíme podélně 1 červená paprika, nakrájet na nudličky 1 zelená paprika, nakrájet na nudličky 1 žlutá paprika, nakrájet na nudličky 1 pol. lžíce nastrouhaného 1 mrkev, nastrouháme na nudličky 1 balení tofu nebo tempeh, 0.5 čaj. lžičky červené papriky 500 gr rýže, sójová omáčka sůl a kayenský pepř k dochucení - Dle návodu či svého postupu vaříme rýži. - Mezitím, ve wok pánvi rozehřejeme olej a přidáme papriky společně s mrkví a česnekem. Smažíme za neustálého míchání, po 1 minutě přidáme strouhaný zázvor, 2 - 3 pol. lžíce sójové omáčky a smažíme/mícháme další minutu až dvě nebo dokud papriky s mrkví nejsou pěkně křupavé, ale ne tvrdé či rozvařené. (Pokud se směs začne připalovat, zalijeme troškou vody). - Hotovou směs v pánvi ochutíme solí a pepřem, a podáváme s rýží. pro Vegetarian.cz: René Schwarz podívejte se také na: www.vegmedia.org |